אושיק אפרים, חקלאי ומבעלי מפעל השימורים ויטה פרי הגליל, מזהיר: "מספר המשקים צנח בעשרות אחוזים - אם המשבר יימשך לאורך זמן, החקלאות המקומית לא תוכל להזין את כולם"
"שר האוצר ושר הכלכלה ריסקו את החקלאות. עכשיו, במשבר הקורונה, רואים מה שווה החקלאות המקומית לביטחון המזון". כך אמר ל"ממון" ול-ynet, אושיק אפרים, מבעלי מפעל השימורים ויטה פרי הגליל, מושבניק ובן למשפחת חקלאים.
"בשנים האחרונות הנחיתו על החקלאים מכה אחר מכה", ממשיך אפרים. "אחרי שהתירו יבוא של דגים מסין, אפונה מצרפת ועגבניות מטורקיה, עכשיו רואים מה זה תלות ביבוא, כשאוניות עם מזון לא פורקות בנמלים בגלל הקורונה. בינתיים החקלאות הצטמצמה, משקים פשטו רגל".
אפרים מציין כי לפי נתוני הלמ"ס, מאז 1981 צנח מספר המשקים החקלאיים ב-61%. "אם יעצרו את היבוא בגלל הקורונה והמשבר יימשך לאורך זמן – החקלאות המקומית שהצטמצמה לא תוכל להזין מדינה שלמה", אומר אפרים. "מאיפה יביאו מזון לכל התושבים? מסין? מתורכיה? רק לאחרונה פתחו את השוק ליבוא שעועית ללא מכס, והיום פתאום סומכים על על הגידולים הישראליים. כחלון והחברים שלו, איפה שיכלו לחרב – הם חירבו".
גם מזכ"ל התנועה הקיבוצית, ניר מאיר, מתח ביקורת על יחס הממשלה לחקלאות ופתיחת יבוא של פירות וירקות. "אנחנו מזהירים מהרגע שבו לא תהיה תוצרת חקלאית טרייה בשל סגירת גבולות", אמר. "אם לא היינו נלחמים נגד המדיניות של הממשלה, לישראל היו נגמרים בקרוב החלב, הביצים, הירקות והפירות. חקלאות ישראלית היא ביטחון".
קרדיט: ynet. כתבה: נווית זומר. פורסם בתאריך 09.03.20
Comments