top of page

אגרונט: האם ישראל תציל את הבטחון התזונתי בעולם?

בשבוע שעבר הסתיים כנס בינלאומי בנושא בטחון המזון וייתכן שהבשורה למרבית מדינות אסיה תצא דווקא… מישראל.


מיכל צורן מנהלת אגף פעילות בינלאומית, פיתוח עסקי וסחר באיגוד התעשייה הקיבוצית נבחרה על ידי משרד החוץ לייצג את מדינת ישראל בכנס 'הבטחון ויצירת האמון בין מדינות אסיה' הנערך כבר 30 שנה CICA. בהרצאתה סיפרה צורן, אחת משתי נשים מרצות בכנס, על בטחון מזון בדגש על עסקים קטנים ובינוניים וקואופרציה. בכנס נכחו נציגים רשמיים של מעל 40 מדינות מאסיה.


על פי דו"ח האו"ם בעולם יש מעל 2 מליארד אנשים הסובלים מחוסר בטחון תזונתי בדרגות שונות עד למצב של רעב בעקבות עוני. במדינת ישראל נמצא ידע רב בהתמודדות עם תנאי אקלים וקרקע לא פשוטים ובכנס נציגים רבים ביקשו להיפגש עם נציגת ישראל על מנת לייצר שיתופי פעולה. בסיכום הכנס הוגש דו"ח לשר החקלאות ולראש הממשלה והפוטנציאל עבור ישראל הוא גדול.


בסיום הכנס אמרה צורן: "אני רוצה להודות למשרד החוץ שאפשר לי לייצג את המדינה. הפוטנציאל עבור קואופרטיבים עתירי ידע בחקלאות מדייקת כמו החברות הקיבוציות הוא אדיר, מדינות רבות עתירות משאבי מים וקרקע אך בהיעדר הידע החקלאי הן מוצאות עצמן עם חשש קיומי אמיתי, עבור חברות ישראליות שיוכלו להכשיר את העובדים המקומיים וליישם טכנולוגיה מתקדמת זוהי הזדמנות ייחודית."


גיל לין, מנכ"ל איגוד התעשייה הקיבוצית: "לתעשייה הקיבוצית, ידע, טכנולוגיה, וניסיון ההופך את החברות הקיבוציות למובילות עולמיות בתחומים אלה. כמו כן, אנחנו באיגוד התעשייה הקיבוצית מאמינים שאחריות תאגידית, היא אחד המתפתחות לצמיחה והתפתחות בשנים הקרובות ובתוך זה ביטחון המזון הוא אחד הנושאים הקריטיים לעתיד. לכן אך טבעי שמיכל, נציגת האיגוד, נבחרה לייצג את ישראל בנושא כל כך חשוב. משמח לדעת שיש הבנה בינלאומית לחשיבות שבחיבור בין הידע העצום שיש לחברות הקיבוציות הישראליות לבין ביטחון המזון העולמי."


קרדיט: אתר אגרונט. בלוג.




留言


bottom of page